Betere spreiding bezoek binnenstad

17 juli 2020
Een passage in de binnenstad

Op zaterdagen is het vaak erg druk in de stad. Hierdoor is het lastig om de 1,5 meter richtlijnen op te volgen. Daarom wordt het aantrekkelijker om het centrum op doordeweekse ochtenden te bezoeken.

In de ochtenduren worden er prijzen uitgedeeld aan winkelend publiek en zijn er extra aanbiedingen van ondernemers. De gemeente ondersteunt dit initiatief van het Binnenstad Management Tilburg (BMT) door de parkeertarieven aan te passen. Het parkeren in alle parkeergarages in en om de binnenstad wordt vanaf 1 augustus tijdens doordeweekse ochtenden een stuk goedkoper.

Het goedkopere parkeertarief moet bijdragen aan een betere spreiding van bezoekers aan binnenstad. Voor de parkeergarages Pieter Vreedeplein, Emmapassage, Koningsplein, Tivoli 013 en Schouwburg betalen bezoekers nu  2 euro per uur en voor Parkeergarage Heuvelpoort € 2,25. Vanaf 1 augustus geldt op doordeweekse ochtenden in deze parkeergarages van 9 tot 12 uur een tarief van 1 euro per uur. Op de zaterdagen stijgt het tarief tijdelijk naar 3 euro per uur. Het goedkope avondtarief van maximaal € 6,- (parkeren ná 18.00 uur) en het maximum dagtarief van € 16,- in de garages blijven ongewijzigd. Ook de tarieven voor het parkeren op straat blijven hetzelfde. De tijdelijke aanpassing van de parkeertarieven geldt tot 30 november 2020.

De gemeente houdt de drukte in de binnenstad en de bezetting van de parkeergarages de komende maanden in de gaten. De evaluatie van het pakket aan maatregelen volgt begin november. Het college streeft naar 10% minder binnenstadbezoekers op de drukke zaterdagmiddag.