Bezoek bijzondere plekken

10 september 2019

De landelijke Open Monumentendag 2019 heeft als thema 'Plekken van Plezier'. Bezoekers kunnen zaterdag 14 september terecht bij monumenten in Berkel-Enschot en zondag 15 september in Tilburg.

Centraal staan de plaatsen waar mensen voor hun plezier en met plezier naartoe gingen en gaan. Of dat nu het theater, een park, een sportclub of een café is. Nederland heeft veel plekken voor ontspanning, vermaak, plezier en vrije tijd. Op de twee dagen zijn er allerlei activiteiten, waaronder rondleidingen en livemuziek.
 
Op de zondag van de Open Monumentendag kunnen bezoekers bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen nemen bij Theaters Tilburg. Altijd al een keer door de artiesteningang willen lopen en backstage willen kijken? Dan is dit de kans. Bezoekers kunnen op het toneel zien hoe het decor van de voorstelling 'de achterkant van Tilburg' van het Zuidelijk Toneel eruit ziet. Ook een bezoekje aan de kleedkamers en de toneelbak staat op het programma. De rondleiding duurt een half uur. Aanmelden kan via de website van Theaters Tilburg.

Wie een kijkje wil nemen bij historische panden aan het Sint-Annaplein of de Korvelseweg kan een brochure met de route halen aan het Sint-Annaplein 18-19 of bij de Korvelse kerk of het TijdLab in de LocHal. De panden die meedoen aan Open Monumentendag zijn gratis te bezoeken. Bijvoorbeeld boerderij Denissen in Berkel-Enschot, de Korvelse kerk, de LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan of de Nieuwe Koninklijke Harmonie aan de Stationsstraat.

Flyer en kaart

De monumenten zijn van 11 tot 17 uur open, op enkele uitzonderingen na. Op de pagina Open Monumentendag 2019 staan een flyer met het programma van de monumentendag en een digitale kaart met daarop alle monumenten.