Burgemeester Weterings heet 225.000e Tilburger welkom

18 februari 2022

Sinds kort telt de gemeente Tilburg 225.000 inwoners. Mathias Hilgers uit Udenhout, geboren op 13 februari jl. krijgt daarom speciaal kraambezoek van de burgemeester op 22 februari.

Burgemeester Weterings met Mathias op schoot en de rest van het gezin Hilgers

(Foto Joris Buijs)

Burgemeester Theo Weterings heet hem op feestelijke wijze van harte welkom op de 22e. Er is voor deze datum gekozen vanwege de bijzondere cijfercombinatie: 22-02-2022. "Elke nieuwe Tilburger is een feestje waard, en van harte welkom in onze stad. Maar de geboorte van Mathias is natuurlijk extra bijzonder vanwege het feit dat met hem de 225.000e inwoner een feit is", zegt burgemeester Weterings.

Groei

Tilburg heeft de ambitie om de komende jaren flink te groeien en verstevigt met de 225.000e inwoner haar positie als tweede stad qua inwonertal onder de grote rivieren. Op dit moment is Tilburg de zevende stad van het land. "Tilburg is in trek. Steeds meer internationale studenten weten de stad te vinden en bedrijven vestigen zich hier graag. Als je eenmaal de schoonheid van Tilburg hebt ontdekt, sluit je de stad in je hart. Eens een Tilburger, altijd een Tilburger", aldus een trotse burgemeester.