Burgemeester en wethouder doen mee met IkPas

17 december 2020
wethouder Rolph dols

Burgemeester Theo Weterings en wethouder Rolph Dols doen vanaf 1 januari mee met IkPas. Ze drinken 30 dagen geen alcohol. Het doel van IkPas is om inwoners bewust te maken van het feit dat minder alcohol kan bijdragen aan een betere gezondheid.

De actie roept niet op om te stoppen met alcohol, maar om een pauze in te lassen. Deelnemers die eerder meededen met de actie merkten dat ze zich fitter en scherper voelden, ze sliepen beter, vielen af en kregen een betere huid. 

Battle

Dit jaar gaan Tilburg en Nijmegen de strijd aan om zoveel mogelijk deelnemers voor IkPas te werven. Dat kunnen inwoners, bedrijven en verenigingen zijn. Inmiddels doen in Tilburg al ruim 200 mensen mee, waaronder GGD Hart van Brabant, Novadic-Kentron en Tilburg University. 
Inschrijven voor IkPas kan via de website ikpas.nl

Positieve leefstijl

IkPas is een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl en wordt gesponsord door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Veel organisaties haken aan bij het organiseren van deze actie. Alle 26 GGD's in Nederland doen mee. Ook de 10 verslavingsorganisaties die in Nederland werken, doen mee. IkPas is de Nederlandse variant van Dry January.