Certificaat 'gezonde kantine' voor wijkcentra

29 januari 2020
De beheerders van de wijkcentra met een gezond certificaat in hun handen

Beheerders van wijkcentra met de 'gezond certificaten'

13 Tilburgse wijkcentra hebben het certificaat 'gezondere kantine' gekregen. Ze ontvingen een gouden, zilveren of bronzen certificaat dat staat voor een gezonder aanbod in de kantines.

Tilburgse wijkcentra zijn steeds gezonder en bewuster bezig met het eten en drinken dat ze aanbieden. Door gezondere alternatieven voor alle producten aan te bieden, kunnen bezoekers van Tilburgse wijkcentra een bewustere keuze maken. De gouden, zilveren en bronzen certificaten zijn gebaseerd op richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo wordt in elke productgroep een gezondere keuze aangeboden en wordt waterdrinken gestimuleerd.

Veel enthousiasme

De coördinatoren ontvingen het certificaat uit handen van wethouder Rolph Dols (zorg welzijn en gezondheid) en ContourdeTwern directeur Gon Mevis. Dols: "Het is voor het eerst dat het Voedingscentrum wijkcentra waardeert met een certificeert voor hun voedingsaanbod. Ik ben trots op alle vrijwilligers en coördinatoren die dit met veel enthousiasme en succes voor elkaar hebben gekregen. Zo wordt die gezonde keuze voor steeds meer inwoners ook een vanzelfsprekende keuze."

People, Planet en Profit

Gon Mevis: "We zijn nu op alle fronten bezig met duurzaamheid vanuit ContourdeTwern, dus zowel de People, de Planet als de Profit kant. Gezonde wijkcentra maken hier onderdeel van uit. Ik vind het mooi om te zien dat de mensen uit de praktijk zoals de beheerders van de wijkcentra dit ook mee op pakken".

Uniek in Nederland

Dat wijkcentra door het Voedingscentrum gecertificeerd worden, is uniek in Nederland. 2 wijkcentra ontvingen brons, acht zilver en drie goud. Met de certificering draagt ContourdeTwern samen met de gemeente Tilburg bij aan gezonde en gelukkige Tilburgers.