Challenge Cup en NK Kunstrijden gestart

23 februari 2023

In het IJssportcentrum staat van 23 tot en met 26 februari de internationale top van het kunstschaatsen op het ijs. Zowel junioren als senioren gaan met elkaar de strijd aan in de disciplines solorijden, paarrijden en ijsdansen. Het evenement is gratis te bezoeken.

Onder de deelnemers bevinden zich olympische medaillewinnaars, Europese kampioenen en wereldkampioenen. Denk aan internationale sterren zoals de Japanse wereldkampioene Kaori Sakamoto, de Italiaan Matteo Rizzo en Andrew Torgashev uit de Verenigde Staten. Ook is onze eigen Lindsay van Zundert van de partij. 

“Geweldig dat wij de kunstrijders en hun fans in Tilburg mogen ontvangen, niet alleen dit jaar maar ook de volgende drie edities. Deze sport wordt steeds populairder, ook in onze regio. Via de Challenge Cup en het NK Kunstrijden helpen wij de sport graag nog verder vooruit. En hoe mooi is het dat publiek kosteloos kan komen genieten van dit bijzondere evenement? Op deze manier komen nog meer mensen in aanraking met het kunstrijden”, aldus wethouder Sport Maarten van Asten.