Challenge Cup & NK Kunstrijden 2022 in Tilburg

21 januari 2022

Het IJssportcentrum in Tilburg is van 24 t/m 27 februari 2022 het toneel van de Challenge Cup & NK Kunstrijden. Dat is het grootste kunstschaats-evenement in Nederland.

kunstschaatster op het ijs

Foto: KNSB/Vincent Riemersma

Het evenement verhuist van Den Haag naar Tilburg, in ieder geval voor de komende drie jaar. Tijdens de Challenge Cup krijgen aanstormende talenten de kans om zich op wereldwijd niveau te meten aan andere kunstrijd(st)ers. Deze editie wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil het kunstrijden in Nederland naar een hoger niveau tillen. Met de verhuizing naar Tilburg hoopt de KNSB een nieuwe impuls te geven aan de Challenge Cup. In Tilburg zijn veel actieve kunstrijders en in samenwerking met Sportbedrijf Tilburg kan het kunstrijden breed onder de aandacht worden gebracht. Rolph Dols, wethouder Sport in Tilburg: “Geweldig dat we de kunstrijders van Tilburg én daarbuiten de komende drie jaar in onze stad mogen verwelkomen voor de Challenge cup en het NK Kunstrijden. Passie, prestatie en plezier gaan doorgaans hand in hand en daar bieden deze evenementen alle ruimte voor.” 

Tickets via schaatsen.nl

Dit jaar wordt de Challenge Cup gecombineerd met het NK Kunstrijden. Vorig seizoen kon dat helaas niet doorgaan vanwege de coronapandemie, waardoor de Challenge Cup in 2022 een bijzondere editie belooft te worden.