Corona: na de crisis 

18 maart 2022
mensen in de zon aan het water bij de Piushaven

Foto: Dolph Cantrijn

Op 23 maart vervallen bijna alle coronamaatregelen. De gemeente schaalt geleidelijk af, maar blijft hulp bieden aan wie dat nodig heeft. Ook blijft er oog voor de impact van corona op onze stad en samenleving.  

Na een periode van 2 jaar, met verschillende lockdowns en wisselend aanscherpen en versoepelen van maatregelen, is er momenteel geen sprake meer van een crisissituatie. De steunpakketten en versoepelingen voor ondernemers gelden in veel gevallen nog voor de komende maanden. Ook de hulp die is opgezet voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, blijft. 

Adviezen 

Ondanks de versoepelingen, gelden er nog wel een aantal adviezen zoals de hygiëne-richtlijnen en het thuisblijven bij klachten. Kijk voor de meest actuele adviezen op rijksoverheid.nl

Impact

Corona heeft een flinke impact gehad op onze gemeente. We zijn mensen verloren, er zijn mensen ernstig en langdurig ziek geworden. Ook hebben we veel eenzaamheid, verdriet en zorgen gezien. De stad had het zwaar, dat geldt zowel voor inwoners als voor ondernemers. Dat is niet van de ene op de andere dag vergeten en voorbij. Blijf daarom rekening houden met elkaar, ook nu alles weer kan en mag.