Coronamaatregelen publieke binnenruimtes en sport-accommodaties

05 november 2021
Schaatsen op afstand

(Foto Angeline Swinkels)

Voor een bezoek aan het Stadhuis, de stadswinkels, de gemeentelijke sportaccommodaties of andere gemeentelijke accommodaties gelden vanaf 6 november aangescherpte coronamaatregelen.

Voor bezoekers aan publieke binnenruimtes van alle gemeentelijke gebouwen is het dragen van een mondkapje verplicht. Dat geldt voor inwoners vanaf 13 jaar. Het mondkapje moet o.a. gedragen worden in het Stadhuis, de stadswinkels en bij de VVV. We vragen bezoekers om 1.5 meter afstand van elkaar te houden. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel en wat er op de borden staat. 

Binnen sporten

Iedereen vanaf 18 jaar moet vanaf 6 november verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien bij een bezoek aan een zwembad, een ijsbaan, Sportcentrum T-Kwadraat en een sporthal. Bij het coronatoegangsbewijs moet een geldig identiteitsbewijs getoond worden. Neem dat mee bij een bezoek aan een binnensportlocatie. Een coronatoegangsbewijs krijg je als volledig gevaccineerd bent, corona hebt gehad of een coronatest hebt laten doen die maximaal 24 uur geldig is. 

Mondkapje sportaccomodaties

Iedereen vanaf 13 jaar moet bij een bezoek aan een binnensportlocatie een mondkapje dragen. Dat mag af als het coronatoegangsbewijs gescand is. Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten scannen, zij mogen hun mondkapje afdoen in de kleedkamer/sporthal of na de toegangspoortjes in het zwembad. Bij amateursporten in de buitenlucht hoeft geen coronatoegangsbewijs getoond te worden.

Meer informatie over de gemeentelijke Sportaccomodaties staat op sportintilburg.nl. Meer over de maatregelen vanaf 6 november op Rijksoverheid.nl.