Corry Konings in de Walk of Fame

27 mei 2019

Zangeres Corry Konings zit 50 jaar in het artiestenvak. Ter ere van haar jubileum krijgt de zangeres een plekje in de Walk of Fame. Ze kreeg symbolisch een tegel uitgereikt op het Festival van het Levenslied.

Burgemeester Theo Weterings reikte de tegel uit. De Walk of Fame is een straat met tegels met daarop de namen van Tilburgers die een bijzondere betekenis hebben voor de stad. De Walk of Fame ligt op dit moment in de Spoorzone vanwege de werkzaamheden in het centrum van Tilburg. Andere bekende namen die een tegel in de Walk of Fame hebben, zijn onder meer zanger Guus Meeuwis, Pater Poels, schrijver Kluun en breakdancer Menno van Gorp.

Waarde voor de stad

Corry Konings ontvangt de tegel omdat zij van bijzondere waarde is voor de stad. Op 15-jarige leeftijd begon zij als leadzangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers die haar vervolgens voorstelde aan Pierre Kartner. Deze koppelde haar aan de band De Rekels, waarmee zij vooral furore maakte met het lied 'Huilen is voor jou te laat'. In 1972 startte Konings een solocarrière, waarbij ze hits scoorde met 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen', 'Jij weet toch wel wat liefde is' en 'Hoe je heette dat ben ik vergeten'. In 2002 werd Corry benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ambassadeur van het levenslied

Corry Konings is sinds de oprichting van het festival van het levenslied in 1990 betrokken geweest als adviseur en ontbrak ook geen enkel jaar in de line-up. Ze werd in 2008 uitgeroepen tot ambassadeur van het levenslied. Het festival van het Levenslied is een gratis toegankelijke 2-daags Nederlandstalig muziekevenement dat dit jaar voor de 29e keer plaatsvindt. Gemiddeld trekt het evenement 12.500 bezoekers.