Dammen tegen eenzaamheid

25 januari 2022

‘Doe een zet tegen eenzaamheid’ is gekoppeld aan het WK dammen in Eindhoven. Jongeren en ouderen die zich eenzaam voelen, kunnen elkaar ontmoeten en samen activiteiten gaan doen. Een potje dammen of een stuk wandelen bijvoorbeeld.

Flyer van activiteit Doe een zet tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder jongeren en ouderen is tijdens de coronapandemie sterk toegenomen. Zowel voor Tilburgse ouderen als jongeren geldt dat een op de drie zich wel eens eenzaam voelt. Met het programma worden deze generaties met elkaar verbonden, door ze samen activiteiten te laten ondernemen en zo hun eenzaamheid aan te pakken.

Samen activiteiten ondernemen

Op basis van persoonlijke interesses en voorkeuren worden Tilburgse jongeren en ouderen aan elkaar gekoppeld. De eerste ontmoeting vindt plaats op een lokale ontmoetingsplek, zoals de LocHal. Tijdens een wekelijks contactmoment van 30 minuten leren de koppels elkaar in vijf weken tijd beter kennen.

Met elkaar verbonden blijven

Wethouder Rolph Dols zegt hierover: “In een tijd waarin we in veel situaties afstand tot elkaar moeten houden zijn initiatieven zoals doe een zet tegen eenzaamheid ontzettend belangrijk. Om plezier te maken en om met elkaar verbonden te raken en te blijven. Als wethouder van onder andere sport en welzijn wens ik alle deelnemers een leuke wedstrijd en mooie contactmomenten toe."

Aanmelden?

Voel jij je wel eens eenzaam of wil je iemand anders helpen die zich eenzaam voelt? Doe dan op DoeEenZetTegenEenzaamheid.nl een symbolische zet tegen eenzaamheid en meld je aan voor het programma. Aanmelden kan tot 14 februari 2022.