D'n Opstoet in Tilburg afgelast

22 februari 2020
Carnavalsoptocht in 2019

De optocht op zondag 23 februari in Tilburg wordt afgelast en verplaatst vanwege de verwachte storm. D'n Opstoet wordt verplaatst naar halfvasten, 22 maart aanstaande.

Het aflasten van de carnavalsoptocht is besloten in goed overleg met Carnavalsstichting Tilburg, veiligheidsdiensten en de gemeente. Ook d'n Haozenpotse optocht in Udenhout gaat zondag niet door. Ook die wordt verplaatst naar halfvasten, 22 maart.

Windkracht 6

De weersvoorspellingen verwachten op zondag in Tilburg een windkracht 6 tot 7 met windstoten tot 90 kilometer per uur. Carnavalwagens kunnen daar last van ondervinden. Burgemeester Weterings: "Het is ontzettend jammer voor alle Kruiken en Kruikinnen, maar veiligheid voor deelnemers en toeschouwers staat voorop. Daar zijn we het allemaal over eens. Ook zonder d'n Opstoet op carnavalszondag maken we er dit jaar een mooi feest van met elkaar."

Samen Groen-Oranje

Het besluit komt op zaterdagavond, voorafgaande de optocht op zondag. Voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg Patrick Dewez laat weten: "We leven mee met de deelnemers die maandenlang naar d’n Opstoet toe hebben gewerkt. Het annuleren van de optocht doet pijn in ons groen-oranje hart."

Aangepast programma

Andere activiteiten in de stad gaan door. In samenwerking met horeca en ondernemers worden extra maatregelen genomen tegen de verwachte wind. Meer informatie over de optocht op 22 maart volgt via de Stichting Carnaval. Het programma met alle activiteiten in de stad vind je via de website kruikenstad.nl.