Dodenherdenking in Tilburg

24 april 2019

Op zaterdag 4 mei is de jaarlijkse dodenherdenking in Tilburg. O.a. aan de Gilzerbaan en in het Vrijheidspark. Op deze dag worden burgers en militairen herdacht, die sinds het begin van WOII door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.

De geallieerde slachtoffers op het Ereveld bij begraafplaats Gilzerbaan worden 4 mei om 14:00 uur herdacht. Sprekers daar zijn onder andere Jan Schrijver, voorzitter van de Bond van Wapenbroeders Midden-Brabant en wethouder Berend de Vries. Zangeres Marij van Belkom zingt We'll meet again.

Gedichten en muziek

In de kerk van 't Heike aan de Stadhuisstraat begint om 19:00 uur de herdenkingsbijeenkomst. Loeks van der Veen, voorzitter van het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking 4 mei en burgemeester Theo Weterings voeren het woord. Verder is er ruimte voor gedichten en muziek. Daarna wandelen de bezoekers naar het Vrijheidspark achter het Factorium, onder muzikale begeleiding van de Dutch Pipes and Drums. Daar voegen ze zich bij de bezoekers die zich al verzameld hebben voor de 2 minuten stilte om 20:00 uur. Aansluitend worden kransen en bloemen gelegd bij de monumenten in het Vrijheidspark.