Burgemeester reageert op drukte

02 mei 2020

Burgemeester Weterings: "De afgelopen weken zien we duidelijk dat het steeds drukker wordt in het centrum en bij winkelcentra in onze stad. Dat maakt het soms lastig om de 1,5 meter afstand te behouden."

"Beste Tilburgers,

We willen dat de winkels open kunnen blijven en we willen mensen geen boetes opleggen. Daarom verzoek ik u met klem: denk na of het echt nodig is om naar de stad te gaan. Is het noodzakelijk, ga dan zoveel mogelijk alleen. Of op een moment waarop het minder druk is. En hou altijd de 1,5 meter in acht.

Volgende week, zondag 10 mei, is het natuurlijk Moederdag. Daar hoort een cadeautje bij. Maar probeer de zaterdagdrukte te vermijden en koop uw cadeau liever op een doordeweekse dag. Denk aan andere, meer kwetsbare mensen. Dit lukt ons echt alleen samen!

Creativiteit

De Tilburgse binnenstad is zo goed mogelijk ingericht op de 'anderhalve meter-samenleving', voor zover die op dit moment mogelijk is. Ik zie dat ondernemers en bezoekers hun uiterste best doen om zich aan de regels te houden. Ik zie ook hoeveel creatieve ideeën en oplossingen er bedacht en vaak meteen uitgevoerd worden. Dat maakt mij enorm trots, het is een mooi voorbeeld van hoe we in Tilburg de schouders eronder zetten. Maar nogmaals: dat kunnen we echt alleen samen, door onze verantwoordelijkheid te nemen én stapje voor stapje. Want we zijn al ver gekomen, maar we zijn er nog lang niet!

Dus Tilburgers, hou vol, blijf het zoveel mogelijk thuis en denk extra na over je keuzes. Dan kunnen we hopelijk snel weer een stapje vooruit zetten."

Theo Weterings
Burgemeester van Tilburg

Via een speciale webcam kunt u tussen 9:00 en 18:00 zien hoe druk het is in de Heuvelstraat. Bekijk de beelden hier.