Dynamische straatverlichting Goirkekanaaldijk

19 december 2019

Op de Goirkekanaaldijk start in januari een test met straatverlichting die met de weggebruiker meebeweegt. De nieuwe LED-verlichting werkt met sensortechnologie.

Wanneer een voetganger, fietser of automobilist door de straat komt, gaat de verlichting feller branden. Als er niemand is, staan de lampen op dim-stand. De LED-verlichting bespaart energie, maar is vooral goed voor de omgeving. Minder licht is beter voor planten en dieren.  Rondom het kanaal heeft met name de beschermde watervleermuis last van lichtverstoring.

De Goirkekanaaldijk wordt tussen de Kraaivenstraat en het Gounodpad omgevormd naar een fietsstraat. Die is aangenaam ingericht voor fietsers en auto's en ander gemotoriseerd verkeer zijn te gast.

De verlichting kan op verschillende manieren worden afgesteld. Daarin is het zoeken naar de juiste balans voor alle weggebruikers. De komende tijd kunnen gebruikers de verschillende instellingen ervaren. De gemeente Tilburg is benieuwd naar die ervaringen. Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Patrick van de Wiel van de gemeente. Hij is te bereiken via patrick.van.de.wiel@tilburg.nl.