Economisch herstelprogramma voor ondernemers

02 augustus 2022

Corona heeft zo veel impact gehad op de Tilburgse economie, dat een herstart alleen niet genoeg is. De gemeente Tilburg biedt daarom extra hulp aan ondernemers uit de zwaarst getroffen sectoren. 

Heuvelstraat tijdens corona; pionnen en mondkapjes

Foto: Jules van Iperen

Het herstelprogramma van de gemeente Tilburg richt zich op de zwaarst getroffen sectoren in het midden en kleinbedrijf. De behoefte van ondernemers staat daarbij centraal. 

Weerbare economie 

“De detailhandel, horeca en evenementenbranche hebben het zwaar gehad. Met dit programma dragen we bij aan het herstel van de gezonde, toekomstbestendige en weerbare Tilburgse economie”, aldus wethouder Bas van der Pol (economie). “Na een periode van noodsteun willen we ondernemers nu verder helpen, zodat we onze stad vitaal en aantrekkelijk houden. Het innovatief vermogen van de gevestigde ondernemers en net gestarte ondernemers jagen we hiermee aan.” 

Drie concrete acties

Het herstelprogramma biedt ondernemers de juiste ondersteuning. Met drie acties staat de gemeente Tilburg voor ze klaar:

  • extra financiële middelen voor innovatie via een voucherregeling,
  • extra begeleidingstrajecten voor bedrijven die als gevolg van de coronamaatregelen niet meer op dezelfde manier door kunnen als voor de pandemie 
  • een vergoeding van begeleidingstrajecten die bedrijven helpen om te digitaliseren. 

Meer informatie over het programma is te vinden op de pagina over het Herstelprogramma.