Een fiets over?: maak er een kind blij mee

04 mei 2022

In Tilburg willen we dat ieder kind een goede, veilige fiets heeft. Dat is helaas niet voor elk kind vanzelfsprekend. In Tilburg zijn 3 inzamelpunten waar inwoners een fiets kunnen inleveren. Ze worden opgeknapt en gaan naar kinderen die nu geen goede fiets hebben.

Meisje op een fiets

Volgens de ANWB zijn er in Nederland 3,8 miljoen ongebruikte fietsen. “Die fietsen liggen te verstoffen in de schuur. Ook in Tilburg. Veel kinderen en jongeren kunnen daar gebruik van maken. Op dit moment staan er al ruim 300 kinderen op de wachtlijst bij Stichting Leergeld, dus we kunnen alle fietsen goed gebruiken”, aldus Riet van de Camp (coördinator Stichting Leergeld). Voor kinderen en jongeren is een fiets niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een manier om mee te doen, de wereld te ontdekken en vrijheid te voelen. “Het is fantastisch om die blije blik te zien als ze de fiets komen ophalen. Fietsen opknappen voor deze jongeren geeft mij veel voldoening”, zegt Arnold (vrijwilliger BeterStokhasselt). Meer informatie op de pagina kinderfietsenplan op deze site tilburg.nl.

Inleveren

Inwoners kunnen het hele jaar fietsen inleveren bij de inzamelpunten: 

  • La Poubelle (Hoevenseweg 3)
  • BeterStokHasselt/ContourdeTwern (Corellistraat 281)
  • Quiet Community (Hoflaan 23)

Fiets nodig?

Wie een fiets zoekt voor zijn of haar kind (4 t/m 18 jaar), kan contact opnemen met Stichting Leergeld. Ga voor meer informatie naar de website leergeld.nl.

Samenwerking

De ANWB en gemeente Tilburg werken voor het Kinderfietsenplan samen met La Poubelle, Stichting Leergeld, BeterStokhasselt/ContourdeTwern en Quiet Community.