Eerste cyberagenten in Tilburg

06 april 2023

De eerste 8 Tilburgse cyberagenten zijn 5 april gehuldigd door burgemeester Theo Weterings en politie teamchef Winfred Kuijpers. Deze kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar zijn de beste spelers van het cybersecurity spel Hackshield. 

In Nederland spelen meer dan 100.000 jonge cyberagenten het spel Hackshield Future Cyber Heroes. Door queestes te spelen en verschillende levels te doorlopen leren ze spelenderwijs over veilig internetten en goed gedrag online. Het spel is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. 

Huldiging

De jongeren werden onthaald op het politiebureau aan de Ringbaan-West, samen met hun families en vrienden. Daar konden ze een kijkje nemen in een politieauto. Ook hebben ze een leuke cyberquiz gedaan, waarmee ze hun kennis goed konden laten zien aan hun ouders en grootouders in de zaal. Als laatste was er de huldiging zelf en het officiële fotomoment. De jonge cyberagenten kregen uit handen van de burgemeester felicitaties en een oorkonde.  

Burgmeester Theo Weterings: “ik ben trots op onze jonge cyberagenten. Met de kennis die zij nu hebben over hoe criminelen op het web te werk gaan weten zij ook hoe ze die valkuilen moeten vermijden. Ik hoop dat ze deze kennis ook over brengen op alle ouders en grootouders. Wij kunnen nog veel van ze leren.”

Veiligheid online is een prioriteit

Cybercrime is aan een opmars bezig. Daarom ziet de gemeente Tilburg het stimuleren van veilig online gedrag als prioriteit. Tilburg sloot zich daarom vorig jaar aan bij de gemeenten die Hackshield ondersteunen.