Eerste kuierrondje klaar voor gebruik

17 november 2020
Kuierrondje in de Reeshof

In de Reeshof is een Kuierrondje aangelegd: een kort ommetje voor senioren, dus rollator- en rolstoelvriendelijk. Onderweg zijn er rust- en ontmoetingsplekken. Later dit jaar komt er ook een Kuierrondje in Tilburg Noord.

Vanuit de stad kwam naar voren dat er behoefte is aan ommetjes voor senioren en anderen die slecht ter been zijn. Vandaar dat er 2 van deze kuierrondjes worden aangelegd, als experiment. De gemeente werkt samen met bewoners aan een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar we prettig met elkaar kunnen wonen, leven en samenzijn. 

Tilburg loopt

De gemeente heeft aandacht voor de (kwetsbare) positie van ouderen in de stad. Onder andere door de Tilburgse loopagenda. Hierin staan maatregelen om het lopen in Tilburg te ondersteunen en stimuleren. Wethouder Mario Jacobs (mobiliteit): ‘’Lopen is gezond, je bent in beweging en het maakt je hoofd leeg. Voor iedere inwoner van onze gemeente moet het te voet of rollend mogelijk zijn om in de wijken en dorpen gebruik te maken van een toegankelijk, aantrekkelijk, logisch en veilig loopnetwerk.” Wethouder Rolph Dols (zorg) sluit zich hierbij aan: “Mee kunnen blijven doen is als je ouder wordt niet vanzelfsprekend. Naar buiten gaan en bewegen kan daar een belangrijke rol in spelen. Deze kuierrondjes kunnen de drempel verlagen en voor mensen die ouder worden of slecht ter been zijn net dat verschil maken.”

Het eerste kuierrondje is opgeleverd in de Gesworen Hoek in de Reeshof, naast seniorencomplex Singelzicht. De route loopt langs het water en is opgeknipt in een lange en korte versie. De route is terug te vinden in de gratis Wandelen in de Wijk app en straks ook te herkennen aan de stoeptegels met het kuierlogo.