Eerste taxikeurmerken uitgereikt

06 juni 2019

Wethouder Mario Jacobs reikte donderdag 6 juni de eerste Tilburgse taxikeurmerken uit aan 29 taxichauffeurs. Dit keurmerk moet de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren.

In december stemde de gemeenteraad in met de invoering van het verplichte taxikeurmerk. Dit geldt vanaf 1 juli voor elke chauffeur die taxivervoer wil aanbieden vanaf taxistaanplaatsen in Tilburg. Ook een vergunning is verplicht. Het keurmerk moet zorgen voor betere kwaliteit: chauffeurs die de weg kennen, geen korte ritten weigeren, werken met vaste prijzen en representatief zijn. Inmiddels hebben 122 chauffeurs een aanvraag ingediend. Als zij slagen voor de verplichte toetsen hebben zij nog voor de kermis het verplichte keurmerk en de vergunning op zak.

Wethouder Mario Jacobs: "Dit is weer een belangrijke stap naar de verbetering van de kwaliteit van de straattaxibranche in Tilburg. Taxichauffeurs zijn vaak een van de eerste contacten van bezoekers aan de stad. Een gastvrije ontvangst door een betrouwbare en kundige chauffeur hoort daar uiteraard bij. Deze eerste certificaten zijn daarvoor een goede start."   

Om het kwaliteitskeurmerk te halen moeten chauffeurs onder andere laten zien dat zij de stad en de straten kennen. Ook moeten ze levensreddend kunnen handelen en gastvrij taxivervoer aanbieden. Verder moet de taxi herkenbaar zijn als keurmerktaxi voor klanten en handhavers.