Eindexpositie voormalig Stadsdichter A.H.J. Dautzenberg

10 december 2021
stadsdichter Dautzenberg maakt een T-gebaar

De negende stadsdichter van Tilburg, A.H.J. Dautzenberg, sluit zijn stadsdichterschap definitief af met een expositie in PARK. De expositie wordt 10 december om 15 uur geopend in het bijzijn van wethouder Marcelle Hendrickx en is te zien tot en met zondag 2 januari 2022. 

Tijdens de opening draagt A.H.J. Dautzenberg een speciaal voor de tentoonstelling geschreven essay voor over zijn tweejarig stadsdichterschap. In die periode betrok hij diverse kunstdisciplines bij zijn plannen. Zo schreef hij iedere maand een gedicht, wat vervolgens door een andere Tilburgse kunstenaar werd geadapteerd. Het resultaat daarvan zijn 21 unieke kunstwerken; van muzikale composities en dans tot een poppenkastvoorstelling. Alle adaptaties van Dautzenberg’s gedichten zijn te zien in de tentoonstelling. 

‘Marcelle Hendrickx: “Het mooie van A.H.J. Dautzenberg’s stadsdichterschap is dat hij zo nadrukkelijk de samenwerking zocht met andere kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines. Het resultaat is deze veelzijdige expositie, die ook onderstreept dat Tilburg echt een stad van makers is. Met deze expositie ronden we het stadsdichterschap van A.H.J. Dautzenberg in stijl af.”

De adaptaties werden gemaakt door Frank Crijns, Janine Hendriks, Nick J. Swarth en Tom Pijnenburg, Merijn Bisschops, Rohiet Tjon Poen Gie, Sjon Brands, popkoor AkoorT, Boris en Jeroen de Leijer, Rob Moonen, Tom America, Roads de 1’3, Marjolein Schalk, Linda Arts, Roland Samuels, Marieke Vromans, Max Niematz, Paul van Rijswijk, Sigrid Calon, JACE van de Ven, Jan Doms en Annemijn Rijk.