logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Eisen voor busvervoer: iedereen mag reageren

14 juni 2024

De provincie Noord-Brabant is bezig met vernieuwingen in het busvervoer in de regio Oost-Brabant. Denk aan bussen zonder uitstoot, extra lijnen van Bravodirect en de hub- en haltetaxi Bravoflex in het hele gebied. Reizigers kunnen reageren op de plannen. De gemeente Tilburg organiseert een inloopbijeenkomst.

De provincie heeft een Programma van Eisen (PvE) opgesteld voor het openbaar vervoer in deze regio. Daarin staat bijvoorbeeld op welke plekken, hoe vaak en tot hoe laat de provincie een bus wil laten rijden. Vervoersbedrijven kunnen inschrijven op de aanbesteding, ook wel concessie genoemd. De provincie Noord-Brabant is verdeeld in drie concessiegebieden. Oost-Brabant is daarvan de grootste. Het gebied omvat naast een groot landelijk gebied ook de steden ’s-Hertogenbosch, Oss en Tilburg.

Inloopbijeenkomst Tilburg

Ook de Gemeente Tilburg wil beter en aantrekkelijker busvervoer, omdat de stad groeit en zich ontwikkelt, en omdat de dorpen goed bereikbaar moeten zijn en blijven. Bovendien zet Tilburg flink in op duurzaamheid, en ook daarvoor is verandering het busvervoer nodig. Op woensdag 26 juni is er een inloopbijeenkomst in het Werkcafé van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 130, van 17:00 uur tot 19:00 uur. Inwoners die vragen hebben of in gesprek willen over de concessie of het busvervoer zijn van harte welkom. Onze beleidsmedewerkers mobiliteit zijn aanwezig om geïnteresseerden te informeren.  

Iedereen mag reageren

Reageren kan door tot en met 5 juli een reactie te sturen naar ovaanbesteding@brabant.nl. Nadat het PvE definitief is vastgesteld, opent in oktober 2024 de aanbesteding voor de nieuwe concessie.

Lees meer over de concessie en de eisen op brabant.nl/ovoostbrabant