EKJ bowlen in Tilburg

09 september 2021
de leden van de Nederlandse jeugdselectie bowling

120 talentvolle bowlers uit heel Europa gaan van 11 t/m 18 september in Tilburg de strijd met elkaar aan. Dan vinden de Europese jeugdkampioenschappen (EKJ) bowlen plaats in bowling Dolfijn.

Met een prachtig 24-baans centrum, maar liefst 3 verenigingen, een jaarlijks internationaal toernooi en een erelijst om u tegen te zeggen mag Tilburg zich met recht een bowlingstad noemen. Geen beter podium in Nederland dus voor de beste bowlers uit 22 landen om voor goud te gaan.

Aftellen

Onder hen ook de 4 meisjes en 4 jongens van het Nederlands team. De EKJ stonden oorspronkelijk in april 2020 al op de kalender in Tilburg. De voorbereiding, die in 2019 al startte, is na de laatste lockdown hervat met vele trainingen op de Tilburgse banen. Zaterdag 4 september stond de laatste gezamenlijke training voor de U18 selectie op het programma in bowlingcentrum Dolfijn, waarna het team vrijdag 10 september verzamelt in Valk Hotel Tilburg. Op dat moment zijn de meeste concurrenten al in Nederland.  

Covid-19 

Helaas heeft de organisatie moeten besluiten de spectaculaire finaledag in de Koepelhal te annuleren, i.v.m. de risico’s van Covid-19. Daarnaast is toegang tot het bowlingcentrum alleen mogelijk voor supporters van de diverse landen. 

Kampioenschappen

De deelnemers aan de EKJ strijden een week lang in diverse events: singles, doubles, teams en masters. Nederland was tijdens het laatste EKJ (Wenen, 2019) het beste land, samen met Finland. Dat EKJ won het team 2 keer goud, 1 keer zilver en 3 keer brons. Dit jaar kent het team 5 debutanten, onder wie de 16-jarige Vince van der Loo uit Hilvarenbeek.