Elektrische deelauto's in Spoorzone en Piushaven

22 mei 2019

Bewoners van 9 sociale huurappartementen in het gebied Stadskade gaan een elektrische deelauto gebruiken. De auto heeft een eigen parkeerplek met oplaadpaal bij het gebouw.

De auto is eigendom van Car2Use van Athlon, een initiatief van deelauto's voor particulieren. Ook gebiedsontwikkelaar BPD en woningstichting Tiwos zijn bij het project betrokken. Wethouder Berend de Vries gaf het officiële startsein voor het gebruik op 21 mei. Ook de aangepaste openbare ruimte werd symbolisch aan de gemeente overgedragen. De bestrating is aangepast. Daarvoor zijn Portugese hardstenen kinderkopjes gebruikt. Ook in de Spoorzone werd een punt voor deelauto's in gebruik genomen op 21 mei.

Duurzame oplossingen

Wethouder Berend de Vries is blij met het initiatief: "Elektrische deelauto's in de Spoorzone en Piushaven dragen bij aan duurzame oplossingen in de stedelijke ontwikkeling van onze stad. Het is een initiatief dat een bijdrage moet gaan leveren aan de leefbaarheid en woongenot in onze wijken. En minder vervuilende auto's in onze stad levert een directe bijdrage aan de doelstelling om in 2045 klimaatneutraal te zijn".

Landelijke trend

Met de inzet van de deelauto volgt de gemeente een landelijke trend. Veel auto's staan meer uur stil dan dat ze gebruikt worden. Een deelauto is een auto voor iedereen die zo nu en dan een auto nodig heeft. Om wat boodschappen te doen bijvoorbeeld of zo nu en dan een weekendje weg te gaan. Gebruikers betalen enkel voor het gebruik van een auto, niet voor het bezit ervan. Ze hebben eenvoudig toegang tot een auto wanneer ze er een nodig hebben en openen die gemakkelijk via hun smartphone of OV-kaart. Lid worden van Car2Use kan eenvoudig via de website of -app. Iedereen kan een abonnement op maat nemen, al vanaf 0 euro per maand.

Piushaven is een bruisend gebied in Tilburg met leuke restaurants, gezellige activiteiten en evenementen en veel creatieve ondernemers. In het deelplan Stadskade zijn afgelopen jaar 21 hoek- en rijwoningen, 4 twee-onder één kapwoningen, 4 stadsvilla's en 9 appartementen met een parkeergarage gebouwd.

Meer informatie over de Stadskade op de site nieuwbouw-stadskade.nl.