Ereprent voor avondvierdaagse Berkel-Enschot

10 juni 2022
Ereprent voor de Stichting Avondvierdaagse Berkel-Enschot

(Foto: Joris Buijs)

De Stichting die de avondvierdaagse in Berkel-Enschot organiseert, kreeg 9 juni de Tilburgse Ereprent uit handen van burgemeester Weterings. De wandelvierdaagse wordt dit jaar voor de 50e keer gelopen.

De avondvierdaagse is een begrip in Berkel-Enschot en een feest voor jong en oud. Deelnemers, dit jaar ruim 900 personen, kunnen kiezen of ze dagelijks 5 of 10 kilometer lopen. De start is op dinsdag en woensdag bij voetbalvereniging Jong Brabant en op donderdag en vrijdag bij Ons Koningsoord. De vierdaagse is dit jaar van 7 t/m 10 juni.

Verkeersregelaars

De avondvierdaagse wordt mogelijk gemaakt door zo’n 70 vrijwilligers. Een groot deel van hen is verkeersregelaar. Zij doen er alles aan om de deelnemers zo veilig mogelijk de routes te laten lopen. Andere vrijwilligers zetten zich in bij het startbureau, als stempelaar, veegmachine (om late wandelaars aan te moedigen om op tijd binnen te komen), routemanager of organisatieteam. Door Corona werd de avondvierdaagse de afgelopen twee jaar niet gelopen. Om een feestelijk tintje aan deze editie te geven, was gisterenavond een feestavond. De laatste etappe van de vierdaagse is vanavond 10 juni. 

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.