Ereprent voor Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V.

08 oktober 2021
De Ereprent wordt uitgereikt

(Foto Joris Buijs)

Het Tilburgse bouwbedrijf Van de Ven Bouw & Ontwikkeling ontving 7 oktober de Tilburgse Ereprent uit handen van locoburgemeester Bas van der Pol. Het bedrijf kreeg de onderscheiding vanwege het 100-jarig bestaan.

Het Tilburgse bouwbedrijf Van de Ven Bouw & Ontwikkeling B.V. is al 100 jaar gevestigd in Tilburg. Het is opgericht in juni 1921 door Johan van de Ven in de Hoefstraat. In de loop der jaren zat het bedrijf op diverse locaties in Tilburg. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van een kleinschalig familiebedrijf tot een professionele onderneming met diverse projecten in Brabant en ver daarbuiten. Sinds enkele jaren maakt het bedrijf onderdeel uit van bouwonderneming Koninklijke Volker Wessels Stevin. In Tilburg is het bouwbedrijf betrokken bij meerdere toonaangevende bouwprojecten en gebiedsontwikkelingen, zoals Puijacker, Vormenrijk, Veemarktkwartier, Pater van den Elsenplein, Smariuskade, Noorderstreek, Magazijnkwartier, Spoorzone en het KernWinkelGebied. 

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun oorsprong in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm (grafische prent), uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, leden, klanten, relaties en bezoekers. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.

Meer over de Tilburgse onderscheidingen op de pagina Onderscheidingen op deze website.