Esmah Lahlah genomineerd als beste lokale bestuurder

18 januari 2022

De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah is door Binnenlands Bestuur, in samenwerking met Necker van Naem, genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder van 2021. Esmah is sinds 2018 partijonafhankelijk wethouder in Tilburg.

wethouder Esmah Lahlah

(Foto: Dolph Cantrijn)

Esmah Lahlah heeft in haar portefeuille bestaanszekerheid, arbeidsparticipatie, integrale aanpak asiel en integratie en mondiale bewustwording. Daarnaast is ze wijkwethouder voor Goirke-Hasselt, Bouwmeesterbuurt, Groeseind/Hoefstraat, Loven-Besterd en Theresia.

Nominatie

Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten de afgelopen maanden de selectie voor de genomineerden. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom? De collega’s uit de provincie Noord-Brabant nomineerden Esmah Lahlah en spraken daarmee hun waardering voor haar uit: 

Wethouder Lahlah wordt omschreven als een betrokken, effectieve en empathische wethouder. Op het gebied van bestaanszekerheid en schulden heeft de gemeente Tilburg onder aanvoering van wethouder Lahlah stevig ingezet op een preventieve en snelle aanpak, waarbij de menselijke maat en vertrouwen leidende uitgangspunten zijn. Landelijk kreeg ze veel aandacht toen ze een maand lang vrijwillig in de bijstand ging.

Trots

Burgemeester Theo Weterings roemt de inzet van wethouder Lahlah voor de kwetsbare inwoners van Tilburg. “Het college van Tilburg is trots op deze terechte blijk van waardering. Door je collega-bestuurders uit de provincie te worden voorgedragen als beste lokale bestuurder, dat is zeer eervol. Wethouder Lahlah zet zich met veel gedrevenheid in op thema’s als vertrouwen, bestaanszekerheid en een samenleving waarin iedereen mee kan doen, en belichaamt daarmee de menselijke maat in het openbaar bestuur. We zien dat haar inzet op deze thema’s ook landelijke navolging krijgt. De stem van deze trotse burgemeester heeft ze. Die van u ook?”

Publiek aan zet

Nu de nominaties bekend zijn, is het de beurt aan het publiek om te bepalen wie van de genomineerden de beste bestuurder is. Stemmen kan vanaf 18 januari 2022 tot en met 30 januari 2022 via de website www.bestebestuurder.nl. Daar zijn ook de profielen van alle genomineerden te vinden. 

Op 3 februari 2022 wordt duidelijk wie de beste bestuurder van 2021 is. Tijdens Kompas, het jaarlijkse online event van Binnenlands Bestuur, vindt de bekendmaking plaats.