Europese subsidie jongerenproject Noord

08 juli 2020
Tilburg Noord

Het project ForwArt krijgt een subsidie van 4,2 miljoen euro van de Europese Commissie. Doel van het project is om te voorkomen dat jongeren in Tilburg Noord in de criminaliteit terechtkomen. Dat doet ForwArt met behulp van culturele activiteiten.

Het project geldt als één van de doorbraakinitiatieven uit de PACT-aanpak in Tilburg-Noord. ForwArt staat voor Moving forward with the power of art: from a place to hide to a place of pride. Culturele organisaties als Corpo Máquina, het Zuidelijk Toneel, Fashion Clash werken in dit initiatief samen met onderwijsgroep ROC, de politie, het jongerenwerk, woningcorporatie WonenBreburg, ontwikkelaar BPD, Omroep Tilburg en de gemeente Tilburg. De komende periode gebruiken de partijen om de plannen concreter te maken. Na de zomer volgt een kick-off event.

Urban Innovative Actions Initiative (UIA)

De subsidie wordt toegekend vanuit het Urban Innovative Actions Initiative (UIA). Een Europees fonds dat ingezet wordt voor het oplossen van stedelijke problematiek met innovatieve oplossingen. Hierbij is belangrijk dat projecten vernieuwend zijn en een sterk partnerschap in zich hebben. Daarnaast moeten projecten die een subsidie krijgen niet alleen een voordeel opleveren de eigen stad, maar ook een goede ‘showcase’ zijn voor andere steden in de Europese Unie.