Evaluatie en verbeterpunten Tilburgse Kermis

27 september 2019

(Foto: Bram Delmee)

De Tilburgse Kermis 2019 is geëvalueerd. De kermis is goed verlopen. De samenwerking met partijen in de stad verliep soepel en er was meer aandacht voor o.a. duurzaamheid.

Aandachtspunten voor de kermis van 2020 zijn onder meer: de 30e keer Roze Maandag. Samen met de stichting gaat de gemeente kijken hoe dit jubileum gevierd kan worden. De spaaractie met AH moet nog verder uitgewerkt worden. Maar de supermarkt wil graag blijven samenwerken met de gemeente. Er wordt gezocht naar andere manieren van sparen.

Hitteplan

En de uitstraling van de horeca op de kermis moet beter. Dit jaar waren er onder meer al bierviltjes en placemats met de kermisplattegrond. Dit assortiment kan uitgebouwd worden. De samenwerking met het circus in de Spoorzone is goed bevallen. Dit komt volgend jaar terug op de kermis. Ook Desperados en LunaLunaLuna worden door bezoekers goed gewaardeerd en keren waarschijnlijk terug op de kermis 2020. Ook wordt voor de kermis van 2020 en daarna een hitteplan gemaakt. Het ziet er naar uit dat de zomers in Nederland warmer gaan worden. Daarnaast heeft het college toegezegd dat ze gaan onderzoeken of er bij evenementen als de kermis, maar ook met carnaval gebruik gemaakt kan worden van statiegeldbekers.