logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Extra budget voor starterslening beschikbaar

02 juli 2024

Er is nieuw budget beschikbaar voor de Starterslening. Sinds eind mei was het budget op. De gemeenteraad heeft ingestemd met nieuw budget (2.800.000 euro / 80 leningen) voor de Starterslening, deze is per direct weer beschikbaar.

De Starterslening helpt starters in Tilburg om hun eerste huis te kopen met gunstige voorwaarden. De Starterslening is een tweede hypotheek die het verschil overbrugt tussen de aankoopprijs van een woning en de maximale hypotheek die je bij een bank kunt krijgen.

Populaire regeling

De Starterslening bestaat sinds 2020. De gemeente stelde toen 7,2 miljoen euro beschikbaar. Om meer starters te kunnen helpen stemde de gemeenteraad in februari in met een verhoging van de maximale aankoopprijs van de woning en het maximale leenbedrag. Bijna vier maanden later was het budget op. Tot nu toe maakten ruim 200 starters gebruik van de Starterslening.

Dankzij het nieuwe budget kunnen nog meer starters van de Starterslening gebruikmaken. De Starterslening is beschikbaar zolang er budget beschikbaar is. Kijk op www.tilburg.nl/inwoners/subsidies/starterslening/ voor de voorwaarden van de Starterslening en het aanvragen ervan.

Social media

Er is nieuw budget beschikbaar voor de Starterslening. Sinds eind mei was het budget op, maar de pot is weer aangevuld. Daardoor kunnen starters vanaf 2 juli tegen gunstige voorwaarden weer een lening aanvragen in de gemeente.  

Kijk op voor de voorwaarden van de Starterslening en het aanvragen ervan.