Fiets mee voor het goede doel

05 april 2023

Met de smartphone app Ring-Ring sparen Tilburgse fietsers de kilometers die ze rijden. Als ze samen meer dan 150.000 kilometer fietsen doneert de gemeente een bedrag aan Stichting Broodnodig Tilburg.

Het fietsen heeft meerdere doelen: inwoners blijven fit, door de fiets te pakken blijft de stad goed bereikbaar en met het fietsen draag je bij aan een maatschappelijk doel: stichting Broodnodig. Deze stichting zorgt ervoor dat inwoners die dat nodig hebben elke dag gratis brood krijgen. Ook kunnen inwoners er terecht voor een praatje als ze daar behoefte aan hebben.

Bezoek de website stichtingbroodnodig.nl voor meer informatie

Ring-Ring app

Inwoners kunnen de Ring-Ring app gratis downloaden in de Appstore of in Google Play. Na het installeren van de app en het aanmaken van een account doe je automatisch mee in de groep ‘Tilburg Fietst voor Tilburg’. Elke keer als je de fiets pakt in de gemeente Tilburg om bijvoorbeeld naar het werk, de supermarkt, sportvereniging of de binnenstad te gaan, worden de gefietste kilometers geregistreerd. Dit gebeurt anoniem en veilig. Ook fietskilometers in Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel worden door de app bijgehouden.

Tilburg Fietst 

‘Tilburg Fietst voor Tilburg’ is een initiatief van de gemeente. In 2019 fietsten ruim 1.000 Tilburgers mee tijdens de eerste uitdaging. In korte tijd werd er 400.000 kilometer bij elkaar gefietst. Hiermee werden onder andere 40 opgeknapte fietsen geschonken aan minima in Tilburg. In 2020 fietsten de deelnemers samen 100.000 kilometer. Dat leverde de Voedselbank twintig fietsen op die zij schonken aan Tilburgers die zelf geen fiets konden kopen. Met al deze acties werd een bijdrage geleverd aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede én aan fietsstimulering in onze stad. Op meerdere fronten was het daarmee een succes.

Werkgevers

Tilburgse bedrijven kunnen meedoen met een eigen groep voor hun werknemers. Werkgevers die interesse hebben om mee te doen en meer info willen, kunnen mailen naar: marion@brabantmobiliteitsnetwerk.nl.