Fiets over? Maak er een kind blij mee

15 december 2022
kinderen met fietsen

We vinden dat elk kind in Tilburg recht heeft op een fiets. Maar we zien dat het voor steeds meer gezinnen moeilijk is om een goede fiets te kopen. Breng daarom gebruikte kinderfietsen naar een van de inzamelpunten, en maak er een kind blij mee.

Op dit moment staan er 350 kinderen op de wachtlijst bij Stichting Leergeld voor een fiets. Terwijl een fiets voor kinderen meer is dan alleen een vervoersmiddel. Het is ook een manier om mee te kunnen doen met leeftijdsgenoten, de wereld te ontdekken en vrijheid te voelen.

Wat zoeken we?

Wij zijn op zoek naar jongens- en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat. In het bijzonder zoeken we kinderfietsen voor kinderen die naar de basisschool gaan (wielmaat 14 tot en met 26 inch). Natuurlijk zijn grotere fietsen ook van harte welkom. 

Inzamelpunten

In Tilburg kunt u fietsen inleveren bij Kringloopwinkel La Poubelle, BeterStokHasselt en Quiet Community. De fietsen worden opgeknapt door vrijwilligers en gaan naar kinderen die nu geen goede fiets hebben. Fietsen laten ophalen door La Poubelle kan ook. Bel 013 54 39 222 en plan een afspraak in. 

Samenwerking

De ANWB en gemeente Tilburg werken voor het ANWB Kinderfietsenplan samen met La Poubelle, Stichting Leergeld, BeterStokhasselt/ContourdeTwern en Quiet Community.