Fietsstallenactie zorgt voor donaties Voedselbank en Quiet

09 februari 2023

In december konden inwoners in de 4 fietsenstallingen in het centrum hun fiets stallen voor het goede doel. Bezoekers konden kiezen uit 2 goede doelen: de Voedselbank of Quiet. Voor ieder gestalde fiets doneerde de gemeente een bedrag. De resultaten zijn inmiddels bekend. De Voedselbank kreeg een bedrag van 2.694,48 euro. Quiet ontving 1.567,68 euro.

Voor de Voedselbank zijn in totaal 33.681 bonnetjes ingeleverd. Voor Quiet 19.596 bonnetjes.

Blij met de donaties

De grote vraag is natuurlijk: “Wat wordt er met het geld gedaan?” Ien de Kock van de Voedselbank: “We zijn erg blij met deze donatie. Het is belangrijk dat mensen die hier komen zich thuis voelen. Daar hoort natuurlijk een lekkere kop koffie bij. We willen de oude koffiemachines graag vervangen door een nieuwe. Zo kan iedere bezoeker van een kop koffie genieten.” Bij Quiet gaan ze met het opgehaalde bedrag ervoor zorgen dat leden hun fiets kunnen laten repareren. Chantal van Rijswijk (teamleider Quiet Tilburg): “Niet alleen het gebruik kunnen maken van een fiets, maar ook het onderhoud aan een fiets, draagt bij aan de mobiliteit van onze leden. Het is een manier om de wereld van onze mensen letterlijk te vergroten: het stelt ze in staat om mee te doen, samen naar school te fietsen, naar de sportvereniging, de stad te verkennen en gezond bezig te zijn’’.

Mooie bedragen

Wethouder Esmah Lahlah (Bestaanszekerheid) is erg blij met het resultaat van de fietsstallenactie: “Onze inwoners hebben er, door op een gezonde en duurzame manier naar de binnenstad te reizen, voor gezorgd dat er hele mooie bedragen aan de Voedselbank en Quiet zijn gedoneerd. Tilburgers fietsten dus in de maand december écht voor hun mede-Tilburgers die in deze financieel zware tijden wel een steuntje kunnen gebruiken. Een mooie actie die getuigt van solidariteit en dan ook erg warm werd ontvangen!”

Stichting Tilburgse Voedselbank

De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Voedsel dat niet meer verkocht wordt maar nog wel voor consumptie geschikt is, wordt aan deze huishoudens verstrekt. Meer informatie op de website van de Tilburgse voedselbank.

Quiet

Quiet lost armoede niet op, maar probeert het wel op alle mogelijke manieren te verzachten. Door ervoor te zorgen dat mensen die in armoede leven ook bijzondere momenten meemaken en zo even kunnen ontsnappen aan de zorgen. Bijvoorbeeld een dagje Efteling voor kinderen of een verjaardagsfeestje kunnen geven. Of een kappersbehandeling of een dagje museum. Quiet vraagt voortdurend aandacht voor armoede in Nederland en geeft armoede een gezicht. Het verhaal achter armoede wordt verteld. Ook worden mensen geholpen weer in hun kracht te staan. Door ze te helpen om vertrouwen te krijgen in hun eigen kunnen en door ze te helpen zich te ontwikkelen. Meer informatie op de website quiet.nl.