Financiële hulp bij hoge energiekosten 

01 juli 2022
een hand bij de slimme thermostaat

Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) helpt inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel die door de stijgende energiekosten in de financiële problemen komen. 

Wie niet genoeg geld overhoudt om van te leven en de woonkosten te betalen, heeft recht op een vergoeding via de maatwerkoplossing ‘Hoge Energierekening’. Eén van de voorwaarden is, dat inwoners geen recht hebben op energietoeslag. De gemeente Tilburg geeft TOF subsidie voor deze maatwerkoplossing. 

“We zien dat steeds meer inwoners in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Ook inwoners die eerder de maandelijkse woonkosten wél konden betalen komen nu in de knel. Denk aan studenten en huishoudens met een hoger inkomen, die geen recht hebben op de energietoeslag. Zij kunnen nu een vergoeding aanvragen bij het TOF. We hopen hiermee veel inwoners te helpen die anders tussen wal en schip vallen”, aldus Esmah Lahlah (wethouder bestaanszekerheid). 

Vergoeding aanvragen 

De vergoeding aanvragen gaat via een hulpverlener. Alle professionele hulpverleners, bijvoorbeeld begeleiders of bewindvoerders van De Vonk, IMW-regio Tilburg en ContourdeTwern, kunnen tot 2 september een aanvraag doen voor inwoners van de gemeente Tilburg. 
Wie geen hulpverlener heeft, kan terecht bij het AdviesPunt van ContourdeTwern. 
Bel 013-549 86 46 of stuur een mail naar: adviespunt@contourdetwern.nl

Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) 

TOF werkt aan het welzijn van inwoners van de gemeente Tilburg door het geven van tijdelijke en gerichte financiële ondersteuning. Mensen die door de hoge energiekosten in de financiële problemen komen, krijgen zo hun financiële zelfredzaamheid terug.