Gemeente sluit shishalounge El Clasico voor 1 jaar

10 september 2019

Shishalounge El Clasico aan de Berkdijksestraat is 10 september voor een 1 jaar gesloten door de gemeente. Eerder dit jaar werden in het horecagedeelte op de begane grond en in de bovenwoning een handelshoeveelheid hard- en softdrugs gevonden.

Het pand is door de politie doorzocht naar aanleiding van anonieme meldingen. De hoeveelheid drugs die is aangetroffen, vormt volgens burgemeester Weterings een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom heeft hij besloten de shishalounge voor een jaar te sluiten.

Meld drugsoverlast

De burgemeester treedt hard op tegen georganiseerde hennepteelt en drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Bewoners die drugsoverlast ervaren of een vermoeden hebben van hennepteelt, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Geef uw tip dan door via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 of digitaal via meldmisdaadanoniem.nl. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de gemeente Tilburg en politie.