Gemeente Tilburg wint titel Beste Overheidsorganisatie

19 november 2019
Beste overheidsorganisatie van het jaar 2019

Gemeente Tilburg heeft de titel Beste Overheidsorganisatie 2019 gewonnen. In Den Haag werd Tilburg als winnaar uitgeroepen voor medefinalisten Centraal Justitieel Incasso Bureau en ProRail.

Nog nooit eerder wist een gemeente deze prestigieuze prijs te winnen. De verkiezing was een lang traject sinds de zomer en bestond uit meerdere intensieve rondes. De rode draad in het verhaal van Tilburg was 'Betere oplossingen bedenk je samen'. Met voorbeelden waaruit blijkt dat de gemeente steeds de dialoog aangaat met de stad en samen met alle partners kijkt naar wat nodig is. De gemeente Tilburg neemt het stokje over van Waterschap Aa en Maas, dat in 2018 werd uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie.

De gemeente deed mee aan de verkiezing om de trots in de organisatie te stimuleren, de successen uit te dragen en om de samenwerking met de stad te onderstrepen. Ook draagt de prijs bij aan de zichtbaarheid van de gemeente als werkgever op arbeidsmarkt. De jury onder leiding van Jan van Zanen was onder de indruk van de manier waarop de gemeente het grootste burgerinitiatief van Nederland, het Spoorpark, heeft gefaciliteerd. "Dit was niet mogelijk zonder constant in verbinding te staan met interne en externe partners. De gemeente luistert goed naar de wensen vanuit de maatschappij, en kiest hierbij steeds haar eigen rol als overheid. Mede hierdoor is de lokale dienstverlening de afgelopen jaren gestegen naar een 8,4", aldus de jury.

Op het Binnenhof nam algemeen directeur Marcel Meijs de trofee namens de gemeente Tilburg in ontvangst. De organisatie was goed vertegenwoordigd, met onder meer ook burgemeester Weterings en wethouders Hendrickx en Lahlah aanwezig in de Ridderzaal.

Lees meer