Gemeente Tilburg finalist Beste Overheidsorganisatie

27 september 2019

De gemeente Tilburg staat in de finale van de verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2019. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt door de jury onder leiding van voorzitter Jan van Zanen.

Op 19 november wordt duidelijk of ProRail, het Centraal Justitieel Incasso Bureau of de gemeente in de Ridderzaal in Den Haag met de eer gaat strijken.

Pitch

De 10 overgebleven kandidaten moesten vrijdag in Utrecht een pitch houden om de jury persoonlijk te overtuigen. Na afloop werden de 3 finalisten gekozen die in de volgende en afsluitende ronde een werkbezoek mogen organiseren. Tilburg legde in haar presentatie de nadruk op samenwerking met partners in de stad, het lef dat de gemeente toont en de kansen die worden geboden aan de medewerkers. Ook lag de nadruk op de innovatiekracht om dienstverlening voor inwoners te verbeteren, dat Tilburg soms wars is van hiërarchie en open staat om te leren van dingen die niet goed zijn gegaan.

Stevige concurrentie

"Er was stevige concurrentie en dat maakt ons extra trots dat we tot de 3 finalisten behoren", zegt gemeentesecretaris Marcel Meijs. "We staan er als Tilburg voor dat we niet alleen het beleid uitvoeren, maar dat we doen wat nodig is voor de stad. Met die mentaliteit willen we straks als winnaar uit de bus komen. Nog nooit is deze prestigieuze verkiezing gewonnen door een gemeente. Tilburg wil graag de eerste zijn." Volgens wethouder Marcelle Hendrickx (verantwoordelijk voor P&O) gaat de gemeente de dialoog aan en verdiept de organisatie zich in wensen van de mensen. "Dat betekent in de praktijk dat onze collega's zich elke dag diep inleven in wijken, buurten en straten. Daar zijn we trots op."

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen. Lees meer over de verkiezing op overheidsawards.nl.