Gemeentelijke sportlocaties weer open vanaf 19 mei

18 mei 2021
Sporthal de Drieburcht

De gemeentelijke sportlocaties gaan vanaf woensdag 19 mei deels weer open. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen de zwembaden, gemeentelijke sporthallen, squashbanen en de fitness in Sportcomplex T-kwadraat weer sporters ontvangen.

In binnenruimtes kan er onder voorwaarden weer gesport worden met maximaal 30 personen per ruimte. Personen vanaf 18 jaar mogen individueel of in groepen van maximaal 2 personen sporten, wel met 1,5 meter afstand. Voor kinderen tot en met 17 jaar gelden geen beperkingen. Alle voorwaarden zijn te lezen op sportintilburg.nl.

Ook buiten meer mogelijk

De regels voor buiten sporten worden verruimd. Volwassenen vanaf 27 jaar mogen vanaf 19 mei in groepsverband met maximaal 30 personen sporten, wel met 1.5 meter afstand. Momenteel mag dit met maximaal 4 personen.

Algemene regels

Verder gelden er nog steeds een aantal basis voorwaarden:

  • Het dragen van mondkapjes is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht overal in de gemeentelijke accommodaties, behalve als je aan het sporten bent
  • Houd 1,5 meter afstand van ieder ander persoon buiten je huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar), zowel in als uit het water
  • Heb je klachten? Blijf thuis
  • Het advies van RIVM en de brancheverenigingen wordt gevolgd
  • Kijk op sportintilburg.nl voor tickets, de actuele programmering en voor meer informatie over de maatregelen