Gemeentesecretaris Marcel Meijs stopt per 1 februari 2021

23 september 2020
Gemeentesecretaris Marcel Meijs

(Foto: Frans Lahaye Fotografie)

Op maandag 1 februari 2021 stopt Marcel Meijs als gemeentesecretaris van de gemeente Tilburg. Hij wil na 4 jaar een nieuwe start maken in de wereld van strategisch advies en wetenschap. In de komende maanden blijft de heer Meijs als gemeentesecretaris en algemeen directeur aan het werk.

In die periode gaan het college en de directie aan de slag met het profiel voor de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur en starten zij de zoektocht. 

Mooiste positie in openbaar bestuur

Marcel is 20 jaar gemeentesecretaris geweest in een drietal steden: Sittard-Geleen, Enschede en in Tilburg. In februari gaat hij deze functie met gemengde gevoelens verlaten. "Gemeentesecretaris is de mooiste positie in het openbaar bestuur om in werkzaam te zijn. Een schakel - en scharnierpunt voor verbinding en initiatief. Dat is voor mij een gemeentesecretaris, zo heb ik het steeds gedaan. Ik wil nu heel graag mijn droom vervullen en een andere koers uitzetten: terug naar de inhoud waar ik mijn carrière ook begonnen ben. Ik ambieer een nieuwe functie binnen een overheidsorganisatie, rijk, provincie of gemeente, waarin ik een bijdrage kan leveren op terrein van strategische advisering. En ik wil tijd besteden aan de wetenschap en wellicht zelfs werken aan een proefschrift. Een proefschrift over, hoe kan het ook anders, de relatie tussen overheid en inwoner." licht Marcel toe.

"Ik heb deze beslissing niet over één nacht ijs genomen. Tilburg is een prachtplek om te werken. Met prachtcollega's. Een stad die de afgelopen jaren haar unieke karakter aan de hele wereld laat zien. En een organisatie die de prijs als Beste Overheidsorganisatie in de wacht weet te slepen. Wat wens je je nog meer toe? Tja, dan is er toch die droom … daar heb ik nu voor gekozen."

Vanzelfsprekend komt er te zijner tijd gelegenheid om afscheid van elkaar te nemen. We wensen Marcel veel geluk en succes bij het verwezenlijken van zijn droom. 

Het college van burgemeester en wethouders