Genomineerden voor de E. du Perronprijs 2020/2021

14 april 2022
een boek opengeslagen op tafel

De schrijvers Sinan Çankaya, Raoul de Jong, Lucas Waagmeester en Laura Jansen zijn genomineerd voor de E. du Perronprijs 2020/2021. De uitreiking is op 19 mei, tijdens het 'Night University' festival in de aula van de universiteit.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de Gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs is bedoeld voor schrijvers, kunstenaars of publieke intellectuelen die, net als Du Perron in zijn tijd, grenzen signaleren en doorbreken om wederzijds begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren. De prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt, bestaat uit een geldbedrag van €10.000 euro en een textiel object, ontworpen door studio 'by aaaa' (Moyra Besjes en Natasja Lauwers) en vervaardigd bij het Textiel Museum in Tilburg.

Vorige winnaars waren o.a. Ellen Deckwitz (2019), Margot Vanderstraeten (2017), Stefan Hertmans (2016), Mohammed Benzakour (2013) en Ramsey Nasr (2011)

De jury van de prijs heeft dit jaar 4 boeken genomineerd, waarbij het schrijverschap van Du Perron als leidraad en inspiratie heeft gegolden:

  • Sinan Çankaya (Mijn ontelbare identiteiten)
  • Raoul de Jong (Jaguarman)
  • Lucas Waagmeester (Op drift. De ontwrichting van Turkije)
  • Laura Jansen (Wij zagen een licht. Berichten vanuit Lesbos)

Bezoek de website van Tilburg University voor meer informatie en aanmelden.