Gezocht: Held met een T

20 juni 2022
Held met een T Féline Ramkisoensingh

Elke Tilburgse jongere tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier inzet voor anderen is volgens de gemeente een ‘Held met een T’. Deze jonge helden kunnen tot en met 30 september worden voorgedragen voor een Jeugdlintje. 

Je inzetten voor anderen of voor de samenleving. Soms begint dat al op jonge leeftijd. Zo ook in Tilburg. En dat waardeert de gemeente. Sinds vorig jaar reikt de gemeente Tilburg daarom Tilburgse Jeugdlintjes uit. Omdat deze jongeren het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden.

Burgemeester Theo Weterings zegt hierover: “Veel jongeren in Tilburg voelen zich enorm betrokken bij onze stad. Van kleine initiatieven tot grote bijdragen. Bij het uitreiken van een onderscheiding wordt nu vaak vooral aan volwassenen gedacht. Dat past niet bij Tilburg, niet bij de inclusieve stad die we zijn. Regelmatig kom ik bijzondere jongeren tegen in de stad. En elke keer weer ben ik onder de indruk. Ik vind het daarom belangrijk om hiervoor waardering te tonen. Deze Tilburgse Helden verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.”

Voorbeelden van jongeren die een Held met een T zijn: de buurjongen, die wekelijks oud glas ophaalt. Een nichtje dat vrijwilliger is bij de kindertelefoon, of iemand onder de 18 die een ‘heldendaad’ verrichtte. Dat zijn allemaal jongeren die een Jeugdlintje verdienen. 

Voordragen

Jongeren tot 18 kunnen worden aangemeld voor een Tilburgs Jeugdlintje. Dat kan tot en met 30 september 2022. Een jury beoordeelt aan de hand van de voordrachten wie in aanmerking komt voor een Jeugdlintje. De uitreiking is op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, op zondag 20 november.