Gratis bandenspanning laten controleren

23 augustus 2019

Automobilisten kunnen elke zaterdag t/m 19 oktober gratis de spanning van hun autobanden laten controleren door medewerkers van 'band op spanning'. Autobanden die te slap staan, vullen ze gratis bij.

De medewerkers staan op de parkeerterreinen van Hornbach en de AaBe Fabriek. Het is één van de acties van de gemeente om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Auto's met de juiste bandenspanning rijden schoner, zuiniger en veiliger. In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning.

Op spanning

De medewerkers van 'band op spanning' zijn tussen 10:00 en 17:30 uur aanwezig. Op het parkeerterrein bij de Hornbach (Hestiastraat 1) zijn ze er op 31 augustus, 14 en 28 september en op 12 oktober. Op het parkeerterrein Woonboulevard Leijpark / AaBe Fabriek (Wethouder van Ierlantstraat 33) op 24 augustus, 7 en 21 september en op 5 en 19 oktober.

In 2018 bespaarden Tilburgers naar schatting bijna 21.000 euro met deze actie. Dat is gemiddeld per auto een bedrag van 20,73 euro. Bij maar liefst 891 auto's (89%) waren de banden niet op spanning en zijn ze opgepompt.

Medewerkers van 'band op spanning' vragen auto-eigenaren of zij hun banden willen laten controleren. Maar de automobilisten kunnen ook zelf de medewerkeres benaderen. Met behulp van professionele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto's gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. Eigenaren kunnen meteen zien hoeveel ze de komende 3 maanden besparen in euro, liter brandstof en CO₂. 

Steentje bijdragen

Met de service 'band op spanning' kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving.

Meer informatie op de website bandopspanning.nl.