Gratis compost op 14 maart tijdens compostdag

03 maart 2020
Een handje compost

Inwoners van Tilburg kunnen zaterdag 14 maart gratis 1 kubieke meter compost ophalen bij de milieustraten Albion en Hoolstraat.

Inwoners moeten zelf voor een geschikte verpakking, schep en vervoer zorgen. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het sorteren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). De resten van dit afval zijn een grondstof voor compost. De compost kan opgehaald worden op vertoon van een milieupas. Er geldt 'zolang de voorraad strekt'. De milieustraat Albion is open van 8:00 tot 16:30 uur, Hoolstraat van 9:00 tot 16:00 uur.

Bodemverbeteraar

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van planten op een milieuvriendelijke wijze. En het verbetert de waterhuishouding. In regenachtige periodes wordt het water beter afgevoerd en bij droogte wordt meer vocht vastgehouden in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Webcam

Milieustraat Albion zit aan de Caledoniastraat 13 in Tilburg. De Hoolstraat zit aan Hoolstraat 2B in Berkel-Enschot. Via de webcam kunnen bezoekers zien hoe druk het is bij de milieustraat Albion. Meer informatie op de pagina milieustraten op deze website.