GroenWebinar met tips voor vergroenen omgeving

22 februari 2022
Geveltuin in Tilburg

Om inwoners te helpen hun leefomgeving te vergroenen, organiseert de gemeente op 8 maart vanaf 20:00 uur een online bijeenkomst. Tijdens dit zogenaamde GroenWebinar krijgen deelnemers praktische tips over wat ze eenvoudig en zonder al te veel geld zelf kunnen doen en hoe de gemeente helpt.

Stichting Buurkracht presenteert de bijeenkomst in opdracht van de gemeente. Een groene leefomgeving is aantrekkelijk, gezond en goed voor mens en dier. Het is makkelijker voor elkaar te krijgen dan veel mensen denken. Zeker na het volgen van de online bijeenkomst over het vergroenen van de buitenruimte. Zelfs inwoners zonder groene vingers kunnen na de bijeenkomst zelf eenvoudig de eerste stappen in een groene(re) richting zetten.

10 handige tips

Tijdens de bijeenkomst krijgen inwoners 10 handige tips om zelf hun eigen of openbare leefomgeving te vergroenen. Wat kun je zelf doen voor weinig geld en wat is er binnen de gemeente mogelijk om je hierbij te helpen? En ook: welke verrassende rol spelen buurtgenoten soms bij het vergroenen. Onder de deelnemers worden drie tuinbonnen ter waarde van 45 euro verloot.

Aanmelden voor de webinar

Aanmelden voor de gratis GroenWebinar op dinsdag 8 maart van 20:00 – 21:00 uur kan via buurkracht.nl/groenwebinar-tilburg. Er kunnen maximaal 250 deelnemers meedoen. Na aanmelding ontvangen deelnemers een link per e-mail waarmee zij aan de online bijeenkomst kunnen deelnemen.

Masterclass

Inwoners die de smaak te pakken hebben en nog meer willen dan tien tips, kunnen zich na het webinar inschrijven voor een interactieve online masterclass. Het aantal plekken voor deze masterclass is beperkt.

Stichting Buurkracht

Stichting Buurkracht en de gemeente Tilburg werken samen om bewoners op weg te helpen met het vergroenen van hun leefomgeving. Samenwerking tussen buren staat daarbij centraal. De stichting helpt buren in heel Nederland om hun ‘buurkracht’ te ontdekken en vergroten, door ze bij elkaar te brengen en te helpen met tips en tools, zoals de buurkracht-app en de website buurkracht.nl. Meer dan 600 buurten hebben hun buurkracht al ingezet. Gemeenten betrekken Stichting Buurkracht regelmatig bij burgerparticipatietrajecten. Speciaal voor hen heeft de stichting diverse aanpakken. Meer informatie? Kijk op stichtingbuurkracht.nl.