Heuvelring op 12 en 13 april afgesloten 

07 april 2021
De Heuvelring en de Korte Heuvel

De kabels en leidingen in de binnenstad van Tilburg worden vervangen. De Heuvelring is op maandag 12 april vanaf 7:00 uur t/m dinsdag 13 april 16:00 uur afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Autoverkeer, voetgangers en fietsers worden omgeleid. Er zijn tijdens de afsluiting verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Automobilisten die niet in het centrum hoeven te zijn, kunnen de Cityring beter vermijden en via de ringbanen naar hun bestemming rijden. Dit zorgt voor minder opstoppingen in het centrum en is bovendien sneller. 

Als de Heuvelring is afgesloten, wordt doorgaand autoverkeer vanaf de Spoorlaan omgeleid via de Ringbaan- Oost en de Broekhovenseweg. Fietsers worden via de Veemarktstraat omgeleid richting de Jan Aartestraat en voetgangers via de Juliana van Stolbergstraat richting het Piusplein. 

Waarom vervangen?

De gasleidingen in de binnenstad van Tilburg zijn gemaakt van grijs gietijzer. Enexis moet deze leidingen van de overheid voor 2024 vervangen door kunststof leidingen. Het waterleidingnet in de binnenstad is grotendeels in de jaren 50 aangelegd. Brabant Water gaat de leidingen waar nodig vernieuwen. KPN Netwerk NL pakt deze gelegenheid meteen aan om hier een glasvezelnetwerk aan te leggen. Door deze werkzaamheden te combineren, blijft de overlast zoveel mogelijk beperkt. 

  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de kabels en leidingen in de binnenstad staat op 013infra.nl.

Afsluiting fietspad Paleisring 19 en 20 april

Het Stadskantoor op het Koningsplein wordt verbouwd. Vanwege de werkzaamheden is het fietspad aan de Paleisring aan de kant van het Koningsplein op maandag 19 en dinsdag 20 april afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen het gebouw van het kantongerecht en appartementencomplex Katterug. Het fietspad aan de kant van het Stadhuis wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer.