Hoogteportaal voor de Kempenbaan

11 oktober 2022

Op de Kempenbaan, richting het centrum, komt een zogenoemd hoogteportaal. Dit is een boog boven de weg die aangeeft wat de maximale doorrijhoogte is van het spoorviaduct op de Ringbaan-Oost.

Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken wordt er gewerkt van donderdag 13 oktober 20:00 uur tot vrijdag 14 oktober 06:00 uur. Tijdens het plaatsen van het portaal moet het autoverkeer rekening houden met wat extra reistijd. Op het moment dat het bovenste deel van de constructie wordt geplaatst, wordt de weg maximaal 30 minuten geheel afgesloten voor autoverkeer richting het centrum. Daarna is de rijbaan weer voor het verkeer beschikbaar.

Waarom een hoogteportaal?

In het verleden heeft het spoorviaduct bij Ringbaan-Oost regelmatig schade opgelopen, omdat te hoge vrachtwagens onder het spoor door wilden rijden. Dit ondanks de daar aanwezige waarschuwingsborden. Deze ongelukken zorgden vervolgens voor de nodige overlast voor zowel het autoverkeer als het treinverkeer. Met het plaatsen van het hoogteportaal wil de gemeente dit soort ongelukken voorkomen.