Huisartsenpraktijken voor mensen met luchtwegklachten

26 maart 2020

Er komen twee speciale grote locaties in Tilburg waar mensen met luchtwegklachten terecht kunnen. Het gaat om sportcomplex T-Kwadraat in Zuid en een deel van de Drieburcht in Noord.

Beide praktijken gaan maandag 30 maart open. Ze zijn alleen toegankelijk voor de patiënten van de betreffende praktijken (Zuid en Noord) en alleen op afspraak. Patiënten moeten dus eerst even bellen met hun eigen huisarts. Als de huisarts het nodig vindt, wordt er een afspraak gemaakt op de nieuwe locatie. Mensen voor wie een afspraak niet nodig is, kunnen gewoon thuis uitzieken.

De gemeente Tilburg ondersteunt en faciliteert deze praktijken in Noord en Zuid zodat de huisartsen patiënten met luchtwegklachten apart kunnen ontvangen van hun andere patiënten. De reden hiervoor, is om patiënten met een verdenking op corona van andere patiënten en medewerkers te scheiden om de kans op besmetting te voorkomen. Ook willen de huisartsen hun krachten bundelen en efficiënter gebruik maken van het beschermingsmateriaal. De locaties zijn geen testcentrum, wel vindt er mogelijk lichamelijk onderzoek plaats, zoals het meten van temperatuur en hartslag.

Zuid

Sportcomplex T-Kwadraat,
Olympiaplein 382, 5022 DX Tilburg.
De praktijk is ingericht bij de entree en in een deel van de sporthal. Deze locatie is vanaf aanstaande maandag, 30 maart, open. Het spreekuur is in aanvang en alleen na doorverwijzing van uw eigen huisarts van 14:00 uur tot 16:00 uur, maar niet in de weekenden. Mensen worden vanaf de parkeerplaats (buiten) naar de ingang van het T-kwadraat geleid. Een deel van de parkeerplaats is speciaal voor patiënten gereserveerd. De route is aangeven met hekken en borden en er een verkeersregelaar aanwezig om alles in goede banen te leiden.  

Noord

Sportcomplex de Drieburcht
Wagnerplein 1, 5011 LP Tilburg
Deze praktijk is vanaf maandag 30 maart dagelijks geopend, met spreekuur alleen na doorverwijzing van uw eigen huisarts van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:30 uur tot 16:00 uur, maar niet in het weekend. Ook hier is een deel van de parkeerplaats afgezet als looproute naar de ingang.

Andere wijken

In de overige wijken van Tilburg organiseren de huisartsen zelf dat ze de patiënten met luchtwegklachten apart zien. Bijvoorbeeld in West en in de Reeshof. Hier is de gemeente nog niet bij betrokken, maar als dat nodig blijkt kan dit veranderen.