Brand industrieterrein Kraaiven

20 september 2019

Bij een bedrijfspand aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is in de nacht van 19 op 20 september brand uitgebroken. Vier bedrijven zijn getroffen door de enorme brand, waarbij veel roetdeeltjes zijn vrijgekomen.

Vragen over roetdeeltjes

De verwachting is dat de blootstelling aan roetdeeltjes en brokstukken (via de huid, via de mond of via inademing) relatief gering is. Was wel uw handen als u hiermee in aanraking bent gekomen.
• Brokstukken kunnen verwijderd worden door ze met handschoenen op te pakken en in te leveren als klein chemisch afval (KCA) bij uw gemeente;
• Roetdeeltjes op auto’s, tuinmeubilair, speeltoestellen etc. kunnen worden afgewassen met warm water en zeep;
• Gras kan worden gemaaid;

Stankoverlast

Er is sprake van stankoverlast in de buurt van het industrieterrein. De lucht wordt gemeten en is niet schadelijk. De geur komt door een combinatie van de brand en de schoonmaakwerkzaamheden. Door het mooie weer dit weekend is de verwachting dat stankoverlast nog even aanhoudt.

Ontwikkeling brand

Bij de brand op het industrieterrein kwam veel rook vrij. Om half vijf 's nachts werd een NL-alert verstuurd met het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rond drie uur stonden vier panden in brand. De brandweer van Tilburg kreeg hulp van omliggende regio's en een crashtender van de luchtmacht. De brandweer was met zo’n 80 mensen bezig het incident te bestrijden. Aan het begin van de ochtend kwam het sein brand meester. De hulpdiensten hebben nog lang de tijd nodig voor bluswerkzaamheden.

Meer informatie

Kijk voor meer achtergrondinformatie over de ontwikkeling van de brand op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Kijk voor de veelgestelde vragen op de pagina veelgestelde vragen brand Zevenheuvelenweg.