Informatie voor kermisbezoekers

15 juli 2021
jongeren in kermisattractie 'de Spin'

Jostijn Ligtvoet Fotografie

Vanwege corona is het er dit jaar nog geen reguliere Tilburgse Kermis. Voor een veilig bezoek aan de aangepaste Vakantiekermis, zijn er maatregelen waar bezoekers zich aan moeten houden. 

Tijdens de Vakantiekermis gelden de meest actuele coronamaatregelen. Bezoekers houden zich aan de basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden van anderen, vaak en goed handen wassen en thuisblijven bij klachten.

Er komen verschillende kermispleinen met toegangspoorten en er worden een paar zijwegen afgesloten. Mocht het te druk worden dan gaat een plein dicht tot het rustiger is. Op informatieborden in de binnenstad en kun je zien hoe druk het op dat moment is. Is het ergens te druk, zoek dan een rustigere plek op in het centrum. De winkels en horeca zijn gewoon open. Je hoeft geen coronatest te doen om het kermisterrein op te mogen.

Check de druktemeter 

Voor vertrek kunnen bezoekers de online druktemeter op deze website bekijken. De druktemeter geeft een duidelijk advies naar aanleiding van het aantal mensen op het kermisterrein. 

Wanneer een mondkapje

Het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte is niet verplicht, dus ook niet op het kermisterrein. Sommige eigenaars van attracties kunnen wel vragen om een mondkapje te dragen, zorg dus dat je er een bij je hebt voor de zekerheid. Kermisexploitanten zorgen dat bezoekers zich makkelijk kunnen houden aan de 1,5 meter afstand en werken met gescheiden bezoekersstromen. Maak je gebruik van de pendelbus vanuit Tilburg University? Dit valt onder openbaar vervoer en daar is een mondkapje wel verplicht. 

Het laatste nieuws en de meest actuele info vind je op de website tickettotilburg.com/vakantiekermis

Openingstijden Vakantiekermis

Vrijdag 16 juli 15:00 – 23:00 uur
Zaterdag 17 juli 13:00 – 23:00 uur
Zondag 18 t/m zondag 25 juli: 12:00 – 21:00 uur

Kermisterrein

Met uitzondering van het Koningsplein, de kruising Spoorlaan en de Besterdring is de route van de kermis weer bijna als vanouds. De kermis loopt dit jaar vanaf Stadhuisplein (vanaf de rechtbank), Paleisring, Piusplein, Heuvelring, Heuvel, NS-plein, Burgemeester Brokxlaan en Besterdplein. Op de kruising van de Spoorlaan komt er een knip, zodat er 2 kermisterreinen ontstaan.