Inschrijven Try Out Cultuur vanaf 12 februari

29 januari 2020
Een theatervoorstelling vol in de actie

Theatervoorstelling in Tilburg

Ongeveer 18.500 leerlingen uit het basisonderwijs in de gemeente Tilburg, krijgen 6 februari het Try Out Cultuur boekje. Vanaf 12 februari kunnen ze zich inschrijven voor een of meerdere workshops.

In het boekje staan creatieve workshops voor basisschoolleerlingen. Voor een voordelig tarief (soms zelfs gratis) kunnen de kinderen kennismaken met één of meerdere leuke workshops. In 2019 deden ongeveer 4.000 kinderen mee aan verschillende kennismakingsworkshops.

Leerlingen hoeven niet direct lid te worden, maar ze maken op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met cultuur. Vanaf 12 februari 16:00 uur kunnen leerlingen zich inschrijven via tryouttilburg.nl. Tot die tijd is op deze website van alles te bekijken.

Voldoende keus voor creatievelingen

Kinderen kunnen door dit initiatief kennismaken met meer dan 70 creatieve activiteiten zoals beeldende kunst, bosavonturen, chocolade workshops, film, muziekinstrumenten bespelen, keramiek, koken, schilderen, sieraden maken, schrijven, tekenen, toneelspelen, theater en zingen.

Gemeentelijk sport- & cultuurbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- & cultuurbeleid. Try-Out Sports & Try-Out Cultuur zijn instrumenten die de gemeente hiervoor inzet. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.